![](//cdn.blabler.pl/avatar/sithian) |
sithian:
[^kasicak] Paradoksalnie myślę, że i proporcje cukru nie były takie złe. Jak kojarzę różne przepisy na ciasta, to we współczesnych - zwłaszcza amerykańskich - należało bardzo drastycznie ograniczać ilość cukru. |
|
2014/09/09 11:19:44 przez www, 0 ♥, 3 ∅
|
^
inka44: [
^sithian] ja w ogóle jestem inna, bo lubię dość wytrawne słodycze, ale tak, cukru daję standardowo połowę tego, co w przepisie, a w amerykańskich 1/3 max.
2014/09/09 11:21:22
^
kasicak: [
^sithian] Nie wiem, ja w obecnych przepisach niezależnie od pochodzenia obcinam przynajmniej o połowę. Ale jak się piekło wtedy, to za bardzo nie pamiętam. Cukier był na kartki...
2014/09/09 11:22:08
∅