sithian: [^kasicak] Paradoksalnie myślę, że i proporcje cukru nie były takie złe. Jak kojarzę różne przepisy na ciasta, to we współczesnych - zwłaszcza amerykańskich - należało bardzo drastycznie ograniczać ilość cukru. |
|
2014/09/09 11:19:44 przez www, 0 ♥, 3 ∅ |
^inka44: [^sithian] ja w ogóle jestem inna, bo lubię dość wytrawne słodycze, ale tak, cukru daję standardowo połowę tego, co w przepisie, a w amerykańskich 1/3 max.
2014/09/09 11:21:22
2014/09/09 11:21:22
^kasicak: [^sithian] Nie wiem, ja w obecnych przepisach niezależnie od pochodzenia obcinam przynajmniej o połowę. Ale jak się piekło wtedy, to za bardzo nie pamiętam. Cukier był na kartki...
2014/09/09 11:22:08
2014/09/09 11:22:08
^merigold: [^sithian] wzięcie amerykańskiego przepisu na dowolny deser zaczynam od obcięcia cukru o co najmniej połowę, bo inaczej się nie da zjeść.
2014/09/09 11:22:19
∅
2014/09/09 11:22:19