julita: Hm. Trochę nie wiem co zrobić. Bo rozmroziłam jedzenie i je podgrzałam. Ale nie zmieszczę całego. Czy mogę do lodowki włożyć jak ostygnie czy już koniec? |
|
2020/09/09 22:38:16 przez m.blabler, 0 ♥, 5 ∅ |
^kociaciocia: [^julita] Do lodówki można, zamrozić drugi raz nie. Właściwie nie wiem dlaczego, ale zawsze tak słyszałam
2020/09/09 23:28:52
2020/09/09 23:28:52
^robmar: [^julita] zależy co… na przykład ryż ma chyba najgorszą prasę, jeśli jedzenie go zawiera, i stał rozmrożony długo na powietrzu, to bym nie polecał przechowywać dłużej bez porządnego podgrzania do ponad 120°C
2020/09/09 23:51:50
2020/09/09 23:51:50
^shigella: [^julita] jak zagotujesz i zamrozisz po schłodzeniu (najlepiej od razu z gara do pudełka z wieczkiem) i nie stało, to bym nie panikowała i zamroziła, potem tylko zagotować podgrzewając
2020/09/10 00:05:13
∅
2020/09/10 00:05:13