 |
julita:
Hm. Trochę nie wiem co zrobić. Bo rozmroziłam jedzenie i je podgrzałam. Ale nie zmieszczę całego. Czy mogę do lodowki włożyć jak ostygnie czy już koniec? |
|
2020/09/09 22:38:16 przez m.blabler, 0 ♥, 5 ∅
|
^
robmar: [
^julita] zależy co… na przykład ryż ma chyba najgorszą prasę, jeśli jedzenie go zawiera, i stał rozmrożony długo na powietrzu, to bym nie polecał przechowywać dłużej bez porządnego podgrzania do ponad 120°C
2020/09/09 23:51:50
^
shigella: [
^julita] jak zagotujesz i zamrozisz po schłodzeniu (najlepiej od razu z gara do pudełka z wieczkiem) i nie stało, to bym nie panikowała i zamroziła, potem tylko zagotować podgrzewając
2020/09/10 00:05:13
∅