kociaciocia:

[^julita] Do lodówki można, zamrozić drugi raz nie. Właściwie nie wiem dlaczego, ale zawsze tak słyszałam
2020/09/09 23:28:52 przez m.blabler, 1 , 3

Lubią to: ^julita,
^bies: [^kociaciocia] wyjątek bigos, który nawet trzeba wielokrotnie grzać i mrozić
2020/09/09 23:37:14
^robmar: [^kociaciocia] no tu się kilka powodów kumuluje, ten bakteriowy jest taki, że w rozmrożonym jedzeniu (zniszczona struktura komórkowa warzyw, mięsa, …) bakterie bardzo szybko się rozmrażają; a dwa cykle, no to jakby dwa razy dłużej stoi
2020/09/09 23:56:01
^shigella: [^kociaciocia] składniki odżywcze z uszkodzonych przez zamrażanie komórek stają się lepiej dostępne, a bakterie wcale nie wyginęły i łatwiej im się namnożyć
2020/09/09 23:57:09