ochdowuja:

[^srebrna] Ogólnie podziwiam ludzi, którzy z taką pewnością mówią, że kupne gorsze od domowego. Albo naprawdę dobrze gotują, albo mają pokłady pewności siebie rozmiarów Mt Everestu :D
2020/12/10 11:21:28 przez www, 3 , 10

Lubią to: ^zuzanka, ^kociokwik, ^foo,
^ochdowuja: [^ochdowuja] Generalnie gotuję całkiem nieźle, ale takich rzeczy jak pierogi się nie podejmuję, wszystko co ma związek z ugniataniem, wałkowaniem i gotowaniem ciasta mnie przeraża. Na pewno nie zrobiłabym lepiej od zawodowca.
2020/12/10 11:23:00
^gliniany: [^ochdowuja] albo kubki smakowe w zaniku i powlekane cynkiem ścianki żołądka ;)
2020/12/10 11:23:07
^srebrna: [^ochdowuja] Jest cała masa rzeczy, o której mogę powiedzieć, że robię lepsze niż sklepowe (ciasta są proste, bo masło vs margaryna; a dla potrzebujących ksylitol vs cukier) ale np. wiem, że pierogi robię brzydsze i mniej napchane.
2020/12/10 11:24:02
^kociokwik: [^ochdowuja] do tego roku zawsze robiłam barszcz Winiar, bo jest IMHO najsmaczniejszy. W tym roku nie, bo rozwiązał mi dylemat etyczny (grupa Nestle ma bana), zaczął do wszystkiego dodawać wywary mięsne. Trwają testy innych :)
2020/12/10 11:25:24
^erwen: [^ochdowuja] Bo to jednak zależy, gdzie i co kupowane. Pierogi będą miały grubsze ciasto, ale z "naszej" budki będą OK; masowy makowiec będzie suchym spulchniaczem, ale tort z Kukułki byłby doskonały, tyle że drogi, a ja lubię piec.
2020/12/10 11:25:43
^shigella: [^ochdowuja] [^srebrna] to co ^srebrna. Pierogi - kupne zazwyczaj mają nawalone ciasta, doprawiam Jak lubię
2020/12/10 11:26:12
^lurkerfromdarkness: [^ochdowuja] Domowe domowemu nierówne. Mało kto robi lepsze pierogi, niż mój teść. Pierogi lepione przeze mnie w czasach dziecięcych rozpoznawałem potem na talerzu.
2020/12/10 11:27:32
^lafemmejuriste: [^ochdowuja] To nie wymaga aż takiej subtelności gustów ani przekonań o własnych umiejętnościach ocierających się o bucerę, domowa robota zazwyczaj ma znacznie lepsze składniki, do tego trochę wprawy i różnicę czuć, zazwyczaj in plus.
2020/12/10 11:27:55
^janekr: [^ochdowuja] Surówka z kapusty w wietnamskiej budce jest jednak lepsza, niż to, co z dużym wysiłkiem *prawie* podrobiliśmy w domu. Pewnie jest tam tajny składnik.
2020/12/10 11:29:11
^zuzanka: [^ochdowuja] Już pewnie wspominałam, ale dla mnie najlepsze jedzenie to takie, które ktoś mi zrobi (oraz z wiekiem coraz mniej mi smakuje moja kuchnia poza żelaznym zestawem).
2020/12/10 11:38:41