srebrna:

No więc bierzemy kostkę miękkiego masła, pół szklanki drobnego cukru i 2+2/3 szklanki mąki, wrzucamy do miski robota i pozwalamy mu się wymieszać. Wyjmujemy, zagniatamy w kulę. Wykładamy tym blaszkę na ~1cm. Nakłuwamy. Pieczemy 15min 150st.
2021/04/06 12:45:14 przez www, 3 , 3

Lubią to: ^aniaklara, ^kakunia, ^deli,
^srebrna: [^srebrna] Przed wyjęciem kroimy radełkiem na kawałki odpowiadające naszemu wyobrażeniu o jednostce szkockiego szortbreda. Czekamy aż ostygnie, wyjmujemy. Staramy się nie wpierdolić całej blaszki na jedno posiedzenie.
2021/04/06 12:46:40
^kerri: [^srebrna] [^rmikke] #zkokpitu tak, Rico, kabum!
2021/04/06 12:50:39
^verudandi: [^srebrna] hmmm akurat mam niesolony kerrygold...
2021/04/06 12:55:17