kulkacurly:

A baklawa to jest dobra? Odwołując się do wczorajszego wątku. Bo w Lidlu mają orientalny tydzień.
2021/04/15 09:46:25 przez m.blabler, 0 , 13

^daromar: [^kulkacurly] dobra baklava jest bardzo dobra, ale zawsze obrzydliwie wręcz słodka
2021/04/15 09:47:10
^srebrna: [^kulkacurly] Ciasto nasączone syropem. Ja bym radziła kupić małą jednostkę i przetestować.
2021/04/15 09:47:16
^julita: [^kulkacurly] dla mnie jest zwykle za słodka
2021/04/15 09:47:54
^zuzanka: [^kulkacurly] Dla mnie mega słodka. To jest takie coś, co raz na jakiś czas próbuję, bo może dobre i jednak za mdłe.
2021/04/15 09:48:12
^dzierzba: [^kulkacurly] bardzo słodka i klejąca, mi smakuje pod gorzka herbatę i Mac dwa kawałki ;)
2021/04/15 09:50:20
^martyna: [^kulkacurly] jak mi szef przywiózł z jakiejś holenderskiej tureckiej piekarni to była pyszna, jak kupiłam w pl to był słodki ulep. Tej lidlowej nie jadłam
2021/04/15 09:51:24
^raita: [^kulkacurly] jak jestem pies na słodkie to baklawy zjem kostkę 5cm x 5cm i mam cukrzycę ntego stopnia.
2021/04/15 09:51:34
^raita: [^kulkacurly] [^raita] a jadłam taką, którą sprzedawała pani Turczynka w kebabowni
2021/04/15 09:52:44
^deli: [^kulkacurly] Dobrą zjem raz na jakiś czas, malutki kawałek.
2021/04/15 09:54:22
^zarzyczka: [^kulkacurly] baklawa jest przepyszna, ale ta z lidla taka se.
2021/04/15 09:58:01
^merigold: [^kulkacurly] dobra, piękna, mru, ale w małych kawałkach i tylko do gorzkiej herbaty/czarnej kawy
2021/04/15 10:15:30
^erwen: [^kulkacurly] Jeśli lubisz słodkie, to zależy jaka. Prawdziwa - w maleńkich ilościach. Jak babcia Pagana robiła, to mogłabym zjeść całą, ale ona modyfilowała. Podróby lubię, ale mniej.
2021/04/15 10:17:14
^havvah: [^kulkacurly] baklawa jest super, ale lidlowa się nie umywa, za duzo syropów itd, za mało orzechów i miodu.
2021/04/15 10:23:46