 |
malalai:
btw, jak jecie miód? bo ja to głównie łyżeczką ze słoika, ale zdarzają się kanapki. W herbacie nie, gdyż ja herbatę wrzącą piję, a we wrzącej herbacie miód nie ma sensu. #ankieta |
|
2021/06/05 22:37:00 przez www, 1 ♥, 24 ∅
|
^
erwen: [
^malalai] Odrobinę na kanapce z masłem albo z serem białym. Pagan ze sloika wyjada łyżeczką, ale nie przy mnie, bo mi się słabo robi na samą myśl, a mam wysoką tolerancję na slodycz.
2021/06/05 23:31:47
^
srebrna: [
^malalai] Kontekstowo. Jeżeli na wsi i był ser od sąsiadów (taki ze wzorkiem z tetrówki), to: kromka chleba przypieczona w STARYM tosterze, masło, pół grubego plastra sera, łyżka miodu na to. Dwie łyżki ;)
2021/06/05 23:54:32
^
siwa: [
^malalai] nie jemy. To cukier z dobrym PRem. Nie smakuje mi z niczym. Dodany do ciasta, czy pierniczków (zamiast cukru) daje radę. Z chlebem, czy niedajbogini sam, FU.
2021/06/06 00:40:15
^
elfette: [
^malalai] głównie w herbacie, ale lubię też kanapki z dowolnym świeżym chlebem i masłem. W sumie chleb może być słonawy / zakwasowy, tym lepiej się komponuje. Oraz miód jest dosko składnikiem do słodzenia nalewek.
2021/06/06 00:44:10
^
fel: [
^malalai] łyżeczką, do herbaty (nie piję czarnej, chodzi o napary ziołowe i owocowe) przestudzonej, wstrząśnięty z wodą chłodną, na grzankę z serem kozim, do gotowania i pieczenia klasycznie, jako "maseczkę" na usta, do owsianki
2021/06/06 08:25:00
^
bies: [
^malalai] każdy gatunek w każdej postaci i każdej ilości. Oprócz dodawania do herbaty (jakiekolwiek słodzenie herbaty jest niedopuszczalne)
2021/06/06 12:29:52
∅