pagan: Mam wrażenie, że nastał czas na klasyczny przepis na jajecznicę Auguste Escoffiera. |
|
Pobierz obrazek (4438.5kiB) |
|
2024/01/04 21:03:24 przez m.blabler, 7 ♥, 8 ∅ |
^pagan: [^pagan] ^dees, ^soupe, czy inne sposoby podawania jajecznicy są we Francji w ogóle legalne?
2024/01/04 21:04:46
2024/01/04 21:04:46
^merigold: [^pagan] w sumie w kąpieli wodnej to byłoby ciekawe, z czysto technologicznego punktu widzenia
2024/01/04 21:14:01
2024/01/04 21:14:01
^sylvana: [^pagan] r o z t r z e p a n y c h jajek??? Barbarzyństwo. Nie wolno roztrzepywać jajek!
2024/01/04 21:17:39
2024/01/04 21:17:39
^agg: [^pagan] zgubił mnie na "kremowa". Jakbym chciała kremu, tobym wzięła krem
2024/01/04 22:22:13
2024/01/04 22:22:13
^agg: [^pagan] aczkolwiek pół kostki masła na 6 jajek, szanuję to w jakiś sposób
2024/01/04 22:23:27
2024/01/04 22:23:27
^aniaklara: [^pagan] 50 g, pół kostki? cieniasy! macie przepis na jajka à laFrancis Picabia z mojej ulubionej książki kucharskiej Alicji B. Toklas #gastrofaza meets #książka
2024/01/04 22:49:05
2024/01/04 22:49:05
^rmikke: [^pagan] Może to i miękkie i kremowe, ale co to ma wspólnego z jajecznicą?
2024/01/04 23:52:33
2024/01/04 23:52:33
^robmar: [^pagan] co mi przypomina jajko sadzone na parze (talerzyk na garnku z gotującą wodą, przykryty drugim talerzykiem), było u Choromańskiego, w, hmmmm, tej książce z wagą, to chyba „Różowe krowy i szare scandalie” były
2024/01/05 00:13:36
∅
2024/01/05 00:13:36