wariag: Menu podwodników z Zapolaria (op typu Akuła)-lata 80-te:tatar z jesiotra,fiński cervelatik (?),czerwony kawior,dżem z płatków róż),miód baszkirski i mleko skondensowane [topwar.ru] #retrofotorus |
|
Pobierz obrazek (197.2kiB) |
|
2025/01/07 21:26:21 przez www, 2 ♥, 5 ∅ |
^shigella: [^wariag] [uk.m.wikipedia.org] pamiętam że było coś o nazwie serwolatka
2025/01/07 21:30:21
2025/01/07 21:30:21
^shigella: [^wariag] przez chwilę myślałam czy to nie laatikko, czyli zapiekanka, ale paczkowane to chyba nowość
2025/01/07 21:37:22
2025/01/07 21:37:22
^wariag: [^wariag] Na głębokości 50 m odbywał się chrzest morski.Należało duszkiem wypić pół litra zaburtowej morskiej wody o temperaturze ok. 5 stopni. #retrofotorus
2025/01/07 21:37:30
2025/01/07 21:37:30
^steev: [^wariag] сорт копчёно-варёной колбасы из мелко нарезанного фарша с характерным пёстрым рисунком на срезе
2025/01/07 21:53:16
2025/01/07 21:53:16
^janekr: [^wariag] W "Polowaniu na Czerwony Październik" autor sugerował, że na radzieckim łodziach podwodnych nie za dobrze karmią. Może nie znał realiów? (W książce było parę innych wątpliwych stwierdzeń)
2025/01/07 22:20:15
∅
2025/01/07 22:20:15