|
boni01: [^janekr] "Niektóre z urządzeń hotelowych zastanowiły mnie, na przykład trzymetrowy żelazny drąg stojący w kącie jaspisowej łazienki, pomalowana barwami ochronnymi peleryna maskująca w szafie czy worek z sucharami pod łóżkiem. > |
|
2025/04/29 11:51:47 przez www, 2 ♥
|
|
boni01: [^shigella] Ja bym powiedział, że 0.2kg dokładności przy ważeniu dorosłych to jakieś minimum jakości, żeby w ramach okoliczności jaki opisujesz, zapewnić jakie-takie dokładności badania. Ale pewnie wolałbym 0.1kg |
|
2025/04/29 11:48:31 przez www, 0 ♥
|
|
boni01: [^boni01] [^boni01] Trochę mnie triggerują pomysły jw. bo w '90 miałem we fabryce paru dzbanów z pomysłami jak Janka, i parę wag najazdowych 400 i 800kg do kalibracji. |
|
2025/04/29 09:17:22 przez www, 0 ♥
|
|
boni01: [^boni01] (cholera, chyba "czwartego rzędu", "czwarta klasa" to zupełnie co innego w metrologii. Już wszystko pozapominałem w temacie, hańba mi) |
|
2025/04/29 08:51:27 przez www, 0 ♥
|
|
boni01: [^janekr] [^boni01] A na trzeci dzień Janek R. składa zażalenie, że waga go o zawał przyprawiła. Bo się spsuła, a osoba sprzątająca zapomniała czy ma ważyć się z miotłą, czy bez. |
|
2025/04/29 08:49:58 przez www, 1 ♥
|
|
boni01: [^janekr] Jeszcze machnij prackę "Osoba sprzątająca jako etalon kontrolny czwartej klasy", zrobisz furorę w środowisku metrologicznym i audytorów. |
|
2025/04/29 08:48:02 przez www, 2 ♥
|
|
boni01: [^shigella] Ta, miałem nawet zderailować tę jankową głupawkę "JEDNA waga medyczna ma dobry sens w hotelu, np. przy drzwiach restauracji" ale już mi lepiej. |
|
2025/04/29 08:42:35 przez www, 0 ♥
|
|
boni01: [^janekr] I lampy, nie zapominaj o lampach. Jeśli ci się wydaje, że w hotelu itp. cała elektryka jest badana co dwa lata, a jeszcze na poziomie legalizacji wagi, to ci się wydaje. |
|
2025/04/29 08:39:55 przez www, 0 ♥
|
|
boni01: [^boni01] na wejściu i na wyściu z montażu. Żeby nie zostawiali narzędzi i instrukcji w modułach. Zawsze mnie zastanawiało, jak tam było z wyjściami do kibla... |
|
2025/04/29 08:38:48 przez www, 2 ♥
|
|
boni01: [^boni01] BTW głupich pomysłów hotelowych ciekawostka: na montażu pojazdów kosmicznych Apollo ważono na dokładnej wadze technika, razem z narzędziami, instrukcjami i gratami > |
|
2025/04/29 08:36:54 przez www, 0 ♥
|
|
boni01: [^boni01] Oraz umknęło ci, że sprzęt kuchenny w hotelu występuje w 1szt może 3szt, wag byłoby tyle, co pokoi... |
|
2025/04/29 08:34:22 przez www, 0 ♥
|
|
boni01: [^janekr] Zależy dla kogo ten wywiad oraz oględziny i testy elektryczne pogrzewacza a certyfikowanie wagi medycznej (miejmy jakieś standardy) to pewnie z 10x różnica > |
|
2025/04/29 08:32:25 przez www, 1 ♥
|
|
boni01: [^janekr] Ta, dziś w granicach 0.2kg, a jutro "ta waga była dobra do wczoraj, dziś jest niedokładna, poczeba +-0.002kg", znam cię. BTW baterii w wannie nie legalizuje się co dwa lata. |
|
2025/04/29 00:05:29 przez www, 0 ♥
|
|
boni01: [^janekr] Zakładam, że mają być takie z udokumentowaną kalibracją, certyfikacją, kontrolacją i dokumentacją; bo na zwykłej "cirka about pół kilo fte albo fefte" to nie warto stawać, człowiek może się zwarzyć i nieszczęście gotowe. |
|
2025/04/28 23:30:55 przez www, 0 ♥
|
|
boni01: [^boni01] "Dwa dni po dyskretnym zakopaniu kiełbasy dubajskiej na plaży we Władysławowie przez Zenona B. turyści i miejscowi odkryli, że morskie powietrze zyskało mahoniowej mocy i własności terapeutyczne", parafrazując J.K.Jerome. |
|
2025/04/27 23:39:32 przez www, 0 ♥
|
|
boni01: [^lafemmejuriste] Nie tak, zzieleniała idzie na "popieprzonego dziadunia", nieświeża dziadunia na grillową, dopiero zzieleniała grillowa na dubajską. |
|
2025/04/27 23:36:16 przez www, 1 ♥
|
|
boni01: [^janekr] Jak rany... chyba rozumiesz, nie o to chodzi ilu was tam jest userów, tylko czy system 100% identyfikuje, że Janek R. dnia X-Y-Z o tej-tamtej sekundzie, zalogował się w Japonii i na jakie strony. |
|
2025/04/27 15:40:35 przez www, 0 ♥
|
|
boni01: [^boni01] Tzn. z danymi twardo zweryfikowanymi, że musiałeś gdzieś pokazać/zeskanować dowód, paszport, ktoś to sprawdził, itp. |
|
2025/04/27 15:32:55 przez www, 0 ♥
|
|
boni01: [^janekr] A skąd miałbym to wiedzieć. Jeśli karta/nod/IP jest związana z twoimi danymi osobowymi, dorosłego obywatela, to dla mnie jest "zamknięta"; ergo prawdopodobnie pokaże ci porno, blaba, dziwkę i fortepian. |
|
2025/04/27 15:31:23 przez www, 0 ♥
|
|
boni01: [^boni01] BTW mówiłem o (pół)otwartych sieciach. Tzn. nie że w każdej sieci poza domowymi kapciami, ale że na otwartej w hotelu, na promie, lotnisku jest blacklista z bla, ale np. w tym samym miejscu na płatnej/zamkniętej bla iz gud. |
|
2025/04/27 14:21:31 przez www, 0 ♥
|
|
boni01: [^deli] [^janekr] No przecież zależy od providera jakich blacklist używa i na jakich poziomach. BTW jeśli ktoś (tu: bla) trafi na renomowaną blacklistę to prawie niemożliwe, że z niej kiedykolwiek spadnie... |
|
2025/04/27 14:17:42 przez www, 0 ♥
|
|
boni01: [^janekr] Prawie wszędzie na (pół)otwartych wifi bla jest na blacklistach, pewnie za dużo cycków bywało. Tzn. w moich włajażach po hotelach, lotniskach na świecie raczej wyjątkiem było, żeby był dostępny na otwartym. |
|
2025/04/27 12:53:54 przez www, 0 ♥
|
|
boni01: [^janekr] [^janekr] Ale pomyliłeś zakładkę, w której piszesz, czy coś się zepsuło temu blabu, że nie widać z kim polemizujesz? |
|
2025/04/27 11:37:50 przez www, 0 ♥
|
|
boni01: [^sirocco] +1, ale musiałem podnieść FF do tych nowych wersji, ktore zdaje się nie są już tak koszerne, jak dawniej. |
|
2025/04/27 07:31:38 przez www, 0 ♥
|
|
boni01: [^janekr] [^gammon82] Co wy wiecie o brzydocie pancerników, westchnął Boni, wspominając kiedy nieślubne dzieci hoteli i mostów kolejowych popłynęły na wojnę (czyli francuskie pre-drednoty) |
|
Pobierz obrazek (119.8kiB)
|
|
2025/04/25 16:17:21 przez www, 1 ♥
|
|
|