zuzanka:

Czy jak ktoś włożył moje deserki (jogurt, granola, mus) do szafki zamiast do lodówki, to czy po czterech dniach w temperaturze pokojowej nadają się do zjedzenia (nie otwierane), czy nie ryzykować i wywalić?
2025/10/15 14:55:13 przez www, 0 , 7

^deli: [^zuzanka] Mlecznych bym zdecydowanie nie ryzykowała.
2025/10/15 14:56:51
^shigella: [^zuzanka] nie ryzykowalabym
2025/10/15 14:59:10
^boni01: [^zuzanka] Jeśli jakimś cudem mleczne jeszcze nadają się do zjedzenia, to "nadają się", bo są z polimerów z petrochemii, a nie od krowy... więc tak czy owak wywalić.
2025/10/15 15:04:20
^olkit: [^zuzanka] IMO powinny być wybrzuszone (i wtedy byś nie miała wątpliwości że wybuchną) a jeśli nie są to podejrzane i też lepiej nie ruszać :)
2025/10/15 15:10:58
^boska: [^zuzanka] 4 dni dużo jest. Wywal raczej. Bu. Been there done that
2025/10/15 15:13:20
^dzierzba: [^zuzanka] otworzyć powąchać jak nie ma jakis dziwnych zmian w organoleptyce to ja bym zjadła ..
2025/10/15 15:17:34
^nenufarzyca: [^zuzanka] Absolutnie bym nie podeszła do otwierania. Nawet jeśli na pierwszy rzut oka wyglądają dobrze i nic nie spuchło,nie ma fermentacji itd.to ryzyko zatrucia się jest duże.Nie bądź ciocia Nenu i ucz się na moich błędach.
2025/10/15 18:47:29