robmar: [^kociaciocia] mnie znajomy nauczył ryżu z migdałami, pomidorami i cebula: obrane migdały i rodzynki smażymy w maśle, wodę gotujemy z pokrajaną cebulą i pomidorami (w ćwiartki), gotujemy w niej ryż, gdy gotowy dodajemy usmażone dodatki |
|
2017/06/09 12:32:50 przez m.blabler, 3 ♥, 7 ∅ |
^kociaciocia: [^robmar] Wygląda smakowicie. Trzeba by wypróbować, czy nie straci smaku przy uprażeniu bakalii na suchej patelni, a masło dodać dopiero ugotowanej potrawy.
2017/06/09 12:40:07
2017/06/09 12:40:07
^rmikke: [^robmar] Ja to sobie zapamiętam. A tę cebule i pomidory zostawia się w wodzie na czas gotowania w niej ryżu?
2017/06/09 12:42:32
2017/06/09 12:42:32
^rmikke: [^robmar] Pierwszaa próba wykazuje, że trzy nieduże pomidory i średnia cebula to co najmniej dwukrotnie za mało do pół kilo ryżu.
2017/06/11 01:16:45
∅
2017/06/11 01:16:45