robmar:

[^kociaciocia] mnie znajomy nauczył ryżu z migdałami, pomidorami i cebula: obrane migdały i rodzynki smażymy w maśle, wodę gotujemy z pokrajaną cebulą i pomidorami (w ćwiartki), gotujemy w niej ryż, gdy gotowy dodajemy usmażone dodatki
2017/06/09 12:32:50 przez m.blabler, 3 , 7

Lubią to: ^precious, ^aniaklara, ^lupinka,
^kociaciocia: [^robmar] Wygląda smakowicie. Trzeba by wypróbować, czy nie straci smaku przy uprażeniu bakalii na suchej patelni, a masło dodać dopiero ugotowanej potrawy.
2017/06/09 12:40:07
^rmikke: [^robmar] Ja to sobie zapamiętam. A tę cebule i pomidory zostawia się w wodzie na czas gotowania w niej ryżu?
2017/06/09 12:42:32
^aniaklara: [^robmar] feed me!
2017/06/09 12:48:13
^shenn: [^robmar] przepis pls?
2017/06/09 12:48:54
^lupinka: [^robmar] dziękować, uczynię!
2017/06/09 12:49:58
^robmar: [^shenn] po prostu [^robmar] [^robmar] :)
2017/06/09 12:54:38
^rmikke: [^robmar] Pierwszaa próba wykazuje, że trzy nieduże pomidory i średnia cebula to co najmniej dwukrotnie za mało do pół kilo ryżu.
2017/06/11 01:16:45