boni01:

[^boni01] ale idzie przez filtry i czasem chyba odżelaziacze (IIRC raz widziałem). Pewnie nie ma tego w folderach i marketingowej paplaninie, bo się źle rymuje z tradyszon i naturalnością brudnej pachy z torfowiska. >
2018/11/08 15:33:44 przez www, 0 , 2

^boni01: [^boni01] Z drugiej strony faktem, jeśli miejscowa woda jest ujowa, to nie będzie dobrego singla, bo uzdatnianie na odp. poziomie, przy sporych ilościach zużywanych przez gorzelnię, nie opłaci się, lepiej już robić badziew do blended.
2018/11/08 15:36:00
^boni01: [^boni01] Ale o czym mu tu pierdololo, opowiadali wam na wycieczce skąd DOKŁADNIE biorą malt/ziarno? Bo jeśli komuś się wydaje, że wszystkie super tradycyjne gorzelnie w SCO napierają maltem ze szkockiego jęczmienia, to mu się wydaje.
2018/11/08 15:45:26