gammon82:

[^kociaciocia] prawdopodobnie usuwa się w ten sposób, hm, oprzędy, choć niektórzy twierdzą, że "mąka się spulchnia" (nie wiem, na czym to spulchnianie miałoby polegać)
2019/07/28 09:17:51 przez www, 1 , 3

Lubią to: ^shigella,
^porzeczek: [^gammon82] ta, to spulchnianie to zwłaszcza w przepisach na drożdża.
2019/07/28 09:29:52
^fel: [^gammon82] raczej napowietrza, mniej sklejone ze sobą drobinki pewnie są lżejsze do uniesienia dla proszku czy drożdży. Pewnie fizyka czy chemia ma na to wyjaśnienie
2019/07/28 09:35:19
^shigella: [^gammon82] oidp chodzi o odsianie grudek i napowietrzenie (uprzedzając ewentualne pytania - zazwyczaj nie przesiewam)
2019/07/28 13:36:43