soupe:

[^soupe] I jeszcze chętnie przyjmę porady w temacie pasteryzacji gotowych przetworów #drogiblabie
2024/09/13 21:07:22 przez m.blabler, 0 , 4

^fel: [^soupe] pasteryzacja w piekarniku - moja ulubiona, powoli, skutecznie i bez pilnowania, czy coś nie popęka w wodzie
2024/09/13 21:12:08
^lupinka: [^soupe] tu nie pomogę :( nie pasteryzuję, wlewam wrzące do wyparzonych słoików, zakręcam i stawiam do góry nogami do wystygnięcia.
2024/09/13 21:35:41
^janekr: [^soupe] Umyty słoik, nowa wyparzona zakrętka, substancja (powidła, sok pomidorowy, dżem wiśniowy) podgrzana w garnku jak najbliżej 100 stopni, nalać, szybko zakręcić, postawić do góry nogami
2024/09/13 22:26:48
^lawenda: [^soupe] 130 w piekarniku, czas na oko. Słodkie przetwory albo pomidorowa passata tylko czasem wrzące nalewane i bez
2024/09/13 23:17:43