boni01:
   [^boni01] Czego to się człowiek nie dowie przy okazji, np. że w unikodzie jest Left-Handed Interlaced Pentagram i Right-Handed Interlaced Pentagram o_O
2019/09/20 11:27:21 przez www, 0
boni01:
   [^clea] Nieźle pasuje, co prawda to nieco wbrew definicjom emotek (jest parę zegarków i "klepsydra", "budzik" to bardziej przypominajka, spotkanie), ale pewnie autor leciał "po obrazkach" a niekoniecznie "po znaczeniach".
2019/09/20 11:24:33 przez www, 0
boni01:
   [^rmikke] Ale twoje wyobrażenia są twoje, co nie.
2019/09/20 11:08:07 przez www, 0
boni01:
   [<usunięty>] > [^boni01]
2019/09/20 10:35:33 przez www, 0
boni01:
   [^aniaklara] O ile dobrze widzę, to 10 i 29, plus jakieś moje gupie teorie o 19.
2019/09/20 10:35:13 przez www, 0
boni01:
   [^rmikke] Na twoim miejscu już bym pisał do autora rebusu, Polskiej Izby Książki i spadkobierców Nienackiego.
2019/09/20 09:07:42 przez www, 0
boni01:
   [^rmikke] Raczej nie, jest IIRC kilka innych emot "nieba", bardziej "wszechświat", "galaktyka" itp. "świat" też raczej nie bo jw. "Wojna światów" jest inaczej zakodowana (zakładając że autor się mikroprzejmował spójnością).
2019/09/20 08:51:27 przez www, 0
boni01:
   [^boni01] Chociaż "świat" to nie, bo do tego autor jebusa użył "planetka Ziemia".
2019/09/20 08:48:54 przez www, 0
boni01:
   [^deli] To wtedy 19 byłoby coś jak "świat na dłoni" czy "wszechświat na dłoni", pewnie jest taka książka ;D
2019/09/20 08:46:16 przez www, 0
boni01:
   [^deli] To jest raczej policja niż karetka, wg. opisu emotki/unikodu. Ja się zaciąłem na czymś w typie "X surowo wzbronione", ale nic się nie klei. A te "oczy" to też raczej "podglądanie, kontrola", emota oczu IIRC jest inna.
2019/09/20 08:44:51 przez www, 0
boni01:
   [^boni01] Wkurza mnie 29; 18 i 19 trzeba "tylko" zgadnąć co poeta miał na myśli przez "łapkę", 10 jakoś nie widzę, ale te 29 mnie wkurza, bo mam to na końcu płata czołowego (oczywiście, tylko takie wrażenie).
2019/09/20 01:05:44 przez www, 0
boni01:
   [<usunięty>] Aha, to tera będę strzelał longszotem: 15 - "Dziewczyna o czterech palcach", Marek Krajewski
2019/09/20 01:01:51 przez www, 0
boni01:
   [<usunięty>] ;PbPb Co zostało? 10, 18, 19 i 29?
2019/09/20 00:44:42 przez www, 0
boni01:
   [<usunięty>] Ale jakie są wątpliwości z 12, przecie to "Pan Samochodzik". Natomiast miałem wątpliwości czy 5 to Pachnidło, ale pewnie tak.
2019/09/20 00:31:53 przez www, 1
boni01:
   [<usunięty>] 8 to może "Wyspa Węży" Szejnert, widzę że "książka roku 2018" i w ogóle? oczywiście, pierwsze słyszę o tej pozycji ;)
2019/09/20 00:14:04 przez www, 1
boni01:
   [<usunięty>] 2 = "Czarodziejska góra"?
2019/09/20 00:09:32 przez www, 1
boni01:
   Za tych, co na morzu! #bofoto (Tak naprawdę zadowolony to jestem powiedzmy, z jednego zdjęcia na 200-300. Z tego chyba jestem; niecięte, niefiltrowane, takie były kolory; niestety zaszumione, bo rzekomy-apart tak ma po ciemku.)

Pobierz obrazek (447.5kiB)
2019/09/20 00:05:56 przez www, 2
boni01:
   [^boni01] Chyba najwięcej złapanych na raz w jednym kadrze, oprócz StuG III (drugi od prawej) wszystko na chodzie i latało po polu. #bofoto z filmiku

Pobierz obrazek (183.8kiB)
2019/09/19 23:22:15 przez www, 0
boni01:
   [^boni01] Takie tam, dla miłośników niemieckiej motoryzacji. #bofoto (a raczej kadr z filmiku)

Pobierz obrazek (289.1kiB)
2019/09/19 23:00:02 przez www, 2
boni01:
   [^boni01] O, zapomniałem, z drugiej strony tego samego parkingu stał jeszcze inny wynalazek. #bofoto

Pobierz obrazek (367.3kiB)
2019/09/19 22:33:56 przez www, 3
boni01:
   [^boni01] Ciekawostka z Bovington - po prostu parking w części pracowniczo-specjalnej. Oraz na torze za jednostką (nie muzeum) ktoś testowały Gallardo. #bofoto słabe, bo przełożyłem aparat przez bramę i nie widziałem co robię

Pobierz obrazek (337.0kiB)
2019/09/19 22:25:27 przez www, 3
boni01:
   #śmiechłem oraz czasem by się przydała

Pobierz obrazek (24.2kiB)
2019/09/19 18:31:44 przez www, 3
boni01:
   Szkocka podróbka Banksego, czyli Rebel Bear, zdaje się, ostatnio w Edynburgu:

Pobierz obrazek (257.0kiB)
2019/09/19 04:14:27 przez www, 4
boni01:
   [^boni01] (jeśli ktoś nie zna: "JAK SIĘ NAZYWA TO UCZUCIE W GŁOWIE, UCZUCIE TĘSKNEGO ŻALU, ŻE RZECZY SĄ TAKIE, JAKIE NAJWYRAŹNIEJ SĄ? – Chyba smutek, panie. A teraz... – JESTEM ZASMUTKOWANY.", czyli Śmierć w "Mort" Pratchetta)
2019/09/18 23:06:34 przez www, 3
boni01:
   [^awne] Kiedyś uważałem, że opowieści, jakoby polski ustrój naukowo-akademicki nie wyszedł poza feudalizm, to przesada. Potem zmieniłem zdanie. Ale nadal mnie zasmutkowują takie rzeczy. Oraz nieuchronne skojarzenie:

Pobierz obrazek (90.1kiB)
2019/09/18 22:47:40 przez www, 1
boni01:
   [^boni01] "Ale że kurde co, wiemy i czujemy że ch... ale głodni jesteśmy, bo widzisz że spierdolina... - To wam otworzę tamtą chłodnię, weźmiecie se kiełbasy czy normalnej parówki - A ta to jaka??? - Ta jest dla ruskich..."
2019/09/18 18:17:20 przez www, 1
boni01:
   [^kouma] Spoko dożyjesz, nie takie rzeczy się jadło. Niezapomniane "NIE RUSZ K... NIE RUSZ!!!" wędzarza do nas, jak głodni, w niedzielę, na katastrofie technicznej, zaczęliśmy podjadać parówki z wózka w chłodni. >
2019/09/18 18:15:27 przez www, 0
boni01:
   [^gammon82] No spoko, przecież nie pamiętam na wyrywki takich rzeczy, niech dobra szynka ma 5-6% tłuszczu. Ćwiczenie scholastyczne "skąd parówka "93% mięsa z szynki" ma 24g tłuszczu w 100g?" pozostawiam czytelnikom.

Pobierz obrazek (2553.0kiB)
2019/09/18 18:13:09 przez www, 0
boni01:
   [^gliniany] Hehe, przecież #miałemotymnotkę [bs-blog.clouds-forge.eu]
2019/09/18 18:07:48 przez www, 2
boni01:
   [^boni01] Znaczy, 24g tłuszczu na 100g parówki, nie mam pojęcia co tam te zmyślone % oznaczają. Normalne dobre mięso ma ok. 2.5g tłuszczu na 100g.
2019/09/18 16:57:11 przez www, 0
boni01:
   [^sylvana] Fakt, pokrewna sprawa, może "dopłacają" do tych parówek. Ale poza śmierdzącą kalkulacją ekonomiczną powiem tak: mięso ma ok 2.5% tłuszczu, no to jakim ch... te parówki w opisie mają 24% tłuszczu? z której pozycji w składzie?
2019/09/18 16:52:43 przez www, 0
boni01:
   [^sylvana] Spojrzałam w sieci, na jakąś pierwszą brzegu paczkowaną, 5zł/100g; spoko taką się robi z byle resztek szynki, mając średniej wielkości zakłady mięsne z odp. technologią. Więc sprawa mi troszkę śmierdzi.
2019/09/18 16:40:34 przez www, 0
boni01:
   [^boni01] Wystarczyło akurat, żeby "misę" dużego kutra pomalować mięsem. A potem poleciało zylion kg różności, aż się masa w kutrze zrobiła biała jak papier. Potem barwnik (buraczek) i sru do przelotowego, a z niego w linie parówek.
2019/09/18 16:38:00 przez www, 0
« Strona 6 »
Boni (boni01)

Photostream Blablog 

Archiwa